Вашата сватбена рокля – вашият неповторим стил

Всяко малко момиченце си мечтае един ден да бъде булка – с ослепително бяла рокля и много къдри и воали. Малко по малко с възрастта тази мечта се трансформира, а тук-там съвсем избледнява, но все още повечето жени тръгват към олтара с надеждата и желанието, че този ден ще бъдат най-красивите.

За целта си струва жертвата на изтощителното обикаляне по булчинските магазини – безкрайното пробване и избиране, докато накрая не останат удовлетворени от себе си, в рамките на отделения за това бюджет. За жалост не на всяка булка детската мечта се е сбъднала - да се влюби в приказно богат и красив принц, но френските дизайнери са се постарали да сбъднат и една идея по-скромни мечти. Като например да ушият рокля само за случая и само за вас.

Това е така наречения “haute couture” (“висок шев”) или образно преведено – рокля само за теб.

С ушиването й се занимават както ги наричат “Couturier” (котюрие). Те са едновременно и дизайнери, които могат да направят от нищо нещо, да реализират всеки проект, който им предложите. Но, освен това, те са и консултанти, които няма да се задоволят само да изпълнят поръчката ви и прибрали парите ви да се подхилкват как сама сте си избрали, в деня на сватбата си, да се маскирате като плашило на кокили, а ще ви съветват – убеждават и разубеждават, докато не сътворят най-идеалната рокля за вас, която отговаря максимално на вашата личност, темперамент и излъчване и която перфектно пасва на вашето телосложение и аксесоари.

Ако може да си позволите този специфичен булчински пиар, то трябва да намерите някой много добър дизайнер на уникати, който търпеливо да изслуша фантазиите и мечтите ви, да ви вземе мерки, и най-напред от прост американ да ушие проекта на желаната рокля.

Дотогава е задължително да сте избрала обувките, букета, чантичката и бельото за важния ден – най-добре купете по две от всичко, защото, ако нещо се скъса или повреди, то и роклята вече няма да стои по същия фамозен начин.

На първите проби отидете с букет, какъвто бихте искали да хвърлите в празничния ден, както и си направете желаната прическа, за да може всичко да се шие и подготвя, като се съобрази с всички, дори и най-малки детайли.

След като роклята мине през този тест, дизайнерът доуточнява и коригира, ако се наложи.

Това е моментът да кажете, че нещо не ви харесва или че деколтето не е достатъчно изрязано или си представяте ръкавите по съвсем различен начин. Отново сядате на масата на преговорите и отново умувате кое как да бъде. Защото за твореца е най-важното да сътвори униката от перфектния плат за вашата перфектна сватба. Избраният плат трябва да може да оправдае очакванията и надеждите, които му възлагате, да приеме формата на вашето тяло и да ви направи ослепителна. Доверете се на професионалистите – по-скъпите платове са не само по-качествени, но и много по-гъвкави, феерични и податливи на обработка. Ако с някои платове най-доброто, което може да постигнете е една обикновена рокля тип “нощна лампа”, е, вярно, бяла и с дантели. Ако в нея облечете едно красиво стройно момиче ще е сладко, но ако същото момиче е в рокля на специалист котюрие, то ефектът ще е наистина невероятен. Разбира се първо върху младоженеца, който още от първия ден на съвместния живот ще разбере, че е истински късметлия да се ожени за ефирен ангел в тяло на жена.

източник Az-Jenata.com