Съвети за сватбен грим

Боби Браун, професионален коафьор и гримьор, представя своите съвети за грим за булки за тази година. Според нея булката трябва да бъде ослепителна.

Сватбеният ден не е моментът да сменяте своя образ или да изпробвате нови тенденции. Вашият вид трябва да бъде съвременен, защото не искате да се видите на снимките си демоде, но не се и изменяйте до неузнаваемост. Гримът, който ще носите в деня на сватбата трябва да е подобен на вечерен, празничен грим, като бъде малко по-подчертан от обикновено и с по-наситени цветове (дори ако сватбата е дневна). Ето и съветите на Боби Браун:

1. Нанесете приятен тон руж – бледо розов, ако лицето Ви е бяло и наситено розово, ако сте мургава.
2. Неутрални и кафяви цветове за устните могат да Ви изиграят лоша шега за снимките. Ако сте свикнали да използвате тези цветове, поставете ги като основа, като върху тях сложите по-наситен розов тон.
3. Осветете кожата, намираща се под веждата със сенки с бял цвят за светлата кожа и тон ванилия – за по-тъмните.
4. Използвайте спирала Waterproof (водоустойчива и за по-продължително действие) за сълзи и емоции през деня.
5. Сенките трябва да са светли и средно тъмни цветове. Избягвайте много тъмните сенки.

Оформете веждите със сенки и пинсета, без да ги напудряте прекалено.
1. Дори да смесите няколко вида червила, запазете едно, което да нанасяте по време на сватбения ден тогава, когато е нужно.
2. Използвате фон дьо тен, за да изравните тена на лицето и деколтето. Лицето Ви трябва да има същия тен като останалата част от тялото Ви. Не нанасяйте много от грима на деколтето си, тъй като има опасност да изцапате роклята.
3. Не използвайте грим със седефен нюанс, защото е по-нетраен и блести прекалено много при снимане.
4. Изисквайте винаги една или няколко проби предварително при наемането на професионален гримьор. Изненадите в деня на сватбата не са за предпочитане.
5. Прозрачен розов тон за лака за нокти стои естествено и свежо. Освен това е лесно да се нанесе отново в случай, че се олющи.
6. Ако желаете екстравагантна прическа, сега е момента. Все пак, първо помислете за нещо по-естествено и ниско прибрано коса. Важно е да бъдете себе си и да се чувствате удобно. Добре е да направите първата проба за прическа с булото или диадемата, с които ще бъдете в сватбения ден.
7. Стресът от дните преди сватбата се отразяват най-бързо на кожата. За да бъде лицето Ви свежо, спете повече време и пийте много вода. Правенето на упражнения, разходките, ваната или масажът ще Ви помогнат да се отпуснете.
8. Изберете ароматът, който най-много Ви харесва. За по-продължително действие използвайте след душа същата гама крем за тяло. Пръснете от парфюма зад коленете, върху китките, глезените и зад ушите си.

Това, което НЕ трябва да правите:

1. Почистване на лицето седмица преди сватбата.
2. Да се печете много на слънце. Зачервено лице или следи от бански ще бъдат смешни на снимките.
3. Ако в дните преди сватбата Ви излезе пъпка, не я пипайте. Кожата Ви ще се успокой, ако оставите проблемът да се разреши сам.
4. Да си подстрижете косата или да й смените драстично цвета през седмиците преди сватбата.