Чантата

В деня на сватбата може да не ви потрябва портомонето, ключовете, органайзера или всички останали неизброими неща, които съдържа една дамска чанта.

Но, когато изберете булчинската рокя, подходящите обувки, помислете и за малка елегантна чантичка в тон с тоалета ви. В нея ще поберете носна кърпичка, за да попие евентуалните сълзи от вълнение, няколко фиби, за да поправите прическата си, пудра и червило за корекция на макияжа.

Разнообразието от форми, материи и дизайнерски решения е голямо. Малките официални чантички за случая са квадратни, продълговати, овални, като кесия или в по-нестандартна форма. Закопчалките и дръжките им са важен детайл, но във всички случаи трябва да са фини, елегантни и изящни. Предлагат се чантички от крокодилска и змийска кожа, от мек велур, от естествена или изкуствена кожа, от сатен, коприна и най-разнообразни текстилни материи. Обикновено украсата им е с перли, мъниста, камъни, ширити, дантели, бродерии, флорални елементи, изящни закопчалки или дръжки. Всъщност, това е един от най-бляскавите аксесоари и не остава незабелязан.